Hopp til innholdet
Søk Meny

En absolutt MUST SEE! Påskefestivalen i Kautokeino og Karasjok!

SÁMI BEASSÁŠMÁRKANAT.

Fra gammelt av har påsken i Sápmi vært et viktig knutepunkt for befolkningen i Kautokeino og Karasjok. Påskeuken inneholder konserter, Reinkappkjøring, skutercross, gudstjenester, utstillinger, teater og mye mer. Påskefestivalen er ikke til å gå glipp av og er absolutt årets høydepunkt!

Påskefestivalen har dype røtter som strekker seg langt tilbake i tid, lenge før begrepet «festival» ble vanlig. Dette var en tid da flyttsamene vendte tilbake til bygdene, og det var i påsken at barn ble døpt, konfirmert og ekteskap ble inngått. Disse hendelsene samlet slekt og venner fra fjern og nær, og et sted hvor utflyttede innbyggere vendte tilbake for å feire påsken. I tråd med denne tradisjonen har det blitt etablert en festival som inkluderer konserter, markeder og utstillinger. Festivalen inneholder også ulike idrettsarrangementer, som scootercross, reinkappkjøring og skirenn. I tillegg arrangeres det aktiviteter spesielt rettet mot barn og familier.

Foto: Mads Suhr Pettersen (hentet fra https://www.samieasterfestival.com/)

Det er derimot mye folk som vil oppleve dette og hoteller og campinger blir fort utsolgt. Dermed er det smart å være tidlig ute!

For mer informasjon om påskefestivalen i Kautokeino Trykk Her!

For mer informasjon om påskefestivalen i Karasjok Trykk Her!

Foto: Kjell Harald Sæther (https://festivalerkarasjok.no)

Share: