helper1
helper2
Helt Rein AS

Reinkrem og Rangifer Lips

Helt Rein produserer hudpleieartikler basert på olje fra reinsdyret. Denne oljen er forsket på og testet ut over flere år, og nå er denne oljen benyttet til å fremstille en mild og naturlig hudkrem og leppepomade.

Reinkrem er basert på olje utvunnet av reinklov og marg. Kremen inneholder i tillegg vannavkok av ringblomst, en urt som tradisjonelt også er brukt mot eksem og hudplager og er kjent for å gi myk hud. Kremen inneholder ikke parfyme, men noen dråper kamilleolje for duftens skyld. Her finnes heller ingen parabener eller petrolater.

Samene har tradisjonelt brukt fett fra reinsdyr hovedsaklig til mat, men fett fra klov og marg har også blitt brukt mot brannskader og hudlidelser.

I forhold til vanlig animalsk fett har Reinoljen et høyt innhold av umettet fett. Reinolje har en (i motsetning til fettet på resten av dyret og aminalsk fett generelt) høy konsentrasjon av omega 6 og 9. Dette er fettsyrer som har stor betydning for cellevekst, celledeling og restitusjon. Noe forskning viser at når de essensielle fettsyrene 3, 6 og 9 påføres sår vil det føre til at såret gror raskere. En antar at det er innholdet av de essensielle fettsyrene som er grunnen til lindring av hudproblemene.

Tester utført på personer med tørr hud, eksem og psoriasis viste stor forbedring av tørr hud og eksem, personer med psoriasis erfarte at Reinoljen virket bra som hudmykner og bedret eller fjernet skjellhuden selv om selve utbruddet endret seg lite. Oljen har god inntengningsevne og tilfører huden fukt og smidighet.

Reinkrem er et resultat av samarbeid mellom Alf Mathis Eira og Fjellheim Urtekosmetikk.

Produktene fås kjøpt på våre utsalgssteder som du finner informasjon om på nettsiden og i vår nettbutikk.

Priser:

For mer informasjon:

helper1